Tájházi programok

„Tájházi Szerdák” 2017 nyarán is!

 

 

Az idei esztendőben is remek programokat kínálunk minden kedves tájházi látogatónknak, legyen szó aprócska gyermekről vagy idősebb érdeklődőről. Az alábbi ütemezésben kínálunk kedves és hasznos közösségi elfoglaltságot a gyerekeknek és kísérőiknek, illetve bárkinek, aki szeretné értelmesen eltölteni az amúgy ingerszegényként számon tartott szerda délelőttöket. Mi mindenesetre idén is gondoskodni fogunk arról, hogy a Tájház idilli udvarán jó emberek, jókor, jól érezzék magukat, és bütyköljenek valamit a két kezükkel, amire aztán kedves emlékként csodálkozhatnak rá az otthonukban az esztendő folyamán.

 

A 10 alkalomból álló „Tájházi Szerdák” sorozatnak van egy-egy fő témája és foglalkozásvezetője, de kiegészítő programként mindig lehet számítani még legalább egy-két közreműködőre (a listából), akik szívesen nekünk ajándékozzák az idejüket és tudásukat. Így tehát érdemes akkor is ellátogatni hozzánk, ha esetleg az adott nap fő témája távolabb áll a kedves látogató érdeklődési körétől.

Ezúton is kifejezem hálás köszönetemet a foglalkozásvezetőink felé, akik első szóra igent mondtak a felkérésemre, és szeretettel ajánlották fel önkéntes munkájukat a gyerekek, szülők és mindenki más örömére.
Köszönöm, köszönjük!

 

Íme, a program:

június 21.                 Rajzfoglalkozás (virágok, fák) – Osgyán Lászlóval

június 28.                 Növényszövés – Pulainé Irénkével

július 5.                     Keresztszemes hímzés (könyvjelző) – Némethné Jucikával

július 12.                   Gyöngyfűzés (bogarak) – Juhász Hajnival

július 19.                   Fakanálbáb-készítés – Kerti Terikével

július 26.                  „Fűben-fában orvosság”: ismerkedés a gyógynövényekkel – Némethné Jucikával, és Gyöngyfűzés (virágok) – Juhász Hajnival

augusztus 2.             Körmöcskézés – Pulainé Irénkével     

augusztus 9.            Rajzfoglalkozás (kancsók, tálak) – Osgyán Lászlóval

augusztus 16.         Gasztrodélelőtt – Némethné Jucikával és Gyöngyfűzés (gyümölcsök) Juhász Hajnival

augusztus 23.          Origamizás – Kerti Terikével

(A programváltoztatás jogát fenntartjuk!)

 

Kiegészítő programként énekszóval is megtöltjük az udvart: igény esetén örömmel énekelek és tanítok vidám népdalokat és bájos ölbeli játékokat a családoknak. Néhány alkalommal a Mesetarisznya Játszóház is kitelepül a fűre: népi játékeszközökre és meseolvasásra számíthatnak a kisgyermekes családok. És persze olyan is lesz, hogy pogácsát, langallót vagy buktát sütünk – de hogy mikor, az legyen egyelőre titok, vagy inkább meglepetés: hogy már csak ezért is érdemes legyen eljönni az összes szerdára a méltán híres Tájházunkba!

Balaton, nyár, szeretetteljes közösségi együttlét: Tájházi Szerdák!

Önt is várjuk!

(A belépés szerda délelőttönként ingyenes. Természetesen, magát a tárlatot is díjmentesen tekinthetik meg a Tájházba látogató vendégek.)

 

Gábor Adrienn
intézményvezető-helyettes